Niemand wil een begrafenis regelen in een toch al moeilijke tijd. Als je dat doet, zal het helpen om te begrijpen wat erbij komt kijken en hoe je met problemen kunt omgaan.

De meeste begrafenissen worden geregeld door de naaste familieleden en zo niet door een goede vriend. Als er niemand is, regelt de lokale of gezondheidsautoriteit een eenvoudige begrafenis.

De persoon heeft mogelijk instructies achtergelaten over het soort begrafenis en de begrafenis die ze wilden. Er is geen wettelijke verplichting om deze instructies op te volgen, maar meestal zijn ze dat wel.

Lees hoe uitvaarten geregeld worden, welke diensten u van een uitvaartondernemer kunt verwachten en hoe u hulp krijgt bij het betalen.

Het uitvaartcentrum of het crematorium moet een standaard prijslijst op het terrein en op hun website weergeven – dit zou u moeten helpen bepalen hoeveel u moet betalen.

De persoon die is overleden, heeft misschien al voor hun begrafenis betaald. Dit heet een uitvaartplan. Als u niet weet of er een uitvaartplan is, kunt u:

controleer het testament

vraag het aan de goede vrienden en familieleden van de persoon

de meeste mensen hebben ook een uitvaartverzekering. Eigenlijk is dat het meest vorkomende, dat wilt dus zeggen dat de uitvaart verzekerd wordt. 

uitvaart-errahma.nl

Related Post